Дослідження операції навивання стрічкових гвинтових робочих органів - Дячун, Андрій Євгенович; Грасовник, Василь Юрійович (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
Проведено проєктування, виготовлення, практична реалізація та експериментальні дослідження оснащення для операції навивання стрічки на оправку технологічного процесу виготовлення стрічкових гвинтових робочих органів. Запропоновано нові конструкції технологічного оснащення для підвищення якості та розширення можливостей навивання стрічкових гвинтових робочих органів. Представлено результати експериментальних досліджень для визначення закономірностей взаємозв’язку конструктивних параметрів стрічкового гвинтового робочого органу та силових параметрів навивання стрічки, зокрема впливу товщини стрічки, ширини стрічки та радіуса оправки на крутний момент обертання оправки. Поведено статистичне оброблення даних результатів експериментальних досліджень з виведенням рівняння регресії у кодованих та натуральних величинах залежності моменту обертання оправки при навиванні гвинтового робочого органу від його конструктивних параметрів.