Формалізований метод оцінювання критичності змін Infrastructure as Code у програмно-керованих мережах - Гуральник, Олександр Борисович; Савенко, Олег Станіславович (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
Запропоновано формалізований підхід до оцінювання критичності змін конфігураційних артефактів у програмно-керованих мережах. Критичність визначається як інтегральна функція деградації зв’язності, досяжності критичних сервісів і узгодженості політик безпеки після застосування зміни. Експериментальна перевірка у відтворюваному середовищі підтвердила інтерпретованість інтегральної метрики та її відповідність фактичним функціональним наслідкам IaC-змін.