Архітектура віддаленої верифікації контейнеризованих застосунків Kubernetes для периферійних пристроїв на базі Raspberry Pi - Нічепорук, Андрій Олександрович; Гурський, Вадим Юрійович (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
Запропонована архітектура спрямована на віддалену верифікацію контейнеризованих застосунків (подів) Kubernetes кластеру у середовищах периферійних обчислень, де обмежені ресурси, доступність фізичних пристроїв та підвищені ризики компрометації вимагають ретельного контролю цілісності виконання. Пропонована архітектура інтегрується в Kubernetes без змін ядра, використовуючи стандартні механізми розширюваності, такі як CRD та користувацькі контролери. Завдяки цьому функції верифікації реалізуються як складова частина логіки керування кластером і виконуються в межах його звичайних процесів.