Визначення інтенсивності зміни показників ефективності експлуатації вантажних автомобілів різних марок залежно від напрацювання в умовах агропромислового виробництва - Голуб, Дмитро Вадимович; Ювженко, Олександр Володимирович; Кічура, Руслан Петрович (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
Розглянуто проблему підвищення ефективності експлуатації парку вантажних автомобілів різних марок, що використовуються для забезпечення виробничого процесу підприємств агропромислового виробництва. Виявлено, що у сучасних умовах функціонування значну частку рухомого складу таких підприємств становлять вантажні автомобілі зарубіжного виробництва, які часто мають значний початковий пробіг до початку експлуатації на території країни. А отже за умов зростання конкуренції у сфері вантажних перевезень та обмеженості фінансових ресурсів підприємств аграрної сфери особливої актуальності набуває завдання зниження експлуатаційних витрат та підвищення ефективності використання рухомого складу. Тому раціональне формування структури автопарку та обґрунтований вибір марок і моделей вантажних автомобілів дозволять підвищити ефективність транспортного обслуговування виробничих процесів агропромислового сектору.