Моделювання та прогнозування потоків пасажирів у мультимодальних маршрутних системах з урахуванням пересадок і надійності розкладів - Доля, Костянтин Вікторович (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
У статті розглянуто підхід до прогнозування пасажиропотоків у мережах із поєднанням різних видів транспорту, де якість пересадок визначається варіативністю виконання розкладів. Запропоновано опис узагальнених витрат маршруту з урахуванням ризику пропуску стикування та наведено схему розрахунку, що поєднує оцінювання надійності, прогноз попиту й розподіл потоків у графовій моделі мережі. Показано, як параметри надійності впливають на вибір маршруту та перерозподіл потоків.