Інтеграція стандартизованої складської логістики в Україні в умовах структурного і когнітивного розвитку - Рожко, Наталія Ярославівна; Ляшук, Олег Леонтійович; Вовк, Юрій Ярославович; Плекан, Уляна Михайлівна; Цьонь, Олег Петрович (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
В даній роботі розглядаються основні особливості стандартизованої складської логістики та її запровадження в умовах сучасного сьогодення на ринку України, а також складні реалії логістичних процесів в умовах глобалізаційних змін. Сучасна складська логістика, яка раніше базувалася на традиційних методах управління і комунікацій, сьогодні перебуває під значним впливом новітніх технологій. Штучний інтелект, електронна комерція, великі дані, автоматизація, інтернет речей, блокчейн - всі ці технології швидко впроваджуються в роботу діяльності складської логістики і логістичних систем, це суттєво покращує їхню ефективність і адаптивність до змінюваних умов ринку. Діджиталізація логістичних процесів на складі стає викликом для фукнціонування організаційної моделі підприємства. Запровадження нових технологій потребує змін у підходах в управлінні, взаємодії між співробітниками, а також вимагає розвитку нових навичок і компетенцій у працівників. Побудова комплексної системи складського-логістичного забезпечення ринку спричиняє зміни в управлінні знаннями, прийнятті рішень, а також у взаєминах між усіма рівнями організації. Одже мета цієї роботи полягає у визначенні кдючових особливостей сучасної системи стандартизованого складського-логістичного забезпечення ринку в умовах глобалізації з урахуванням трансформаційних змін та змін в умовах воєнного стану в країні.