Електросапа – культиватор «Мрія» - Руденко, Т.В.; Амосов, В.В.; Кулєшков, Ю.В.; Руденко, І.Т. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
В даній статті запропоновано конструкцію універсальної електросапи – культиватора з балансувальним ведучим колесом для проведення міжрядної обробки просапних культур. Особливістю даної конструкції є те, що дана машина обладнана електричним двигуном постійного струму з вбудованим редуктором, живлення якого здійснюється за рахунок акумуляторної батареї. Також пропонується дообладнати її пристроєм, для виконання внутрішньорядного просапування.