Вплив якості програмного забезпечення на продуктивність праці та стомлюваність працівників - Марченко, К.М.; Оришака, О.В.; Брагінець, С.О.; Берестенко, Д.О. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
У статті розглянуті аспекти наукової організації праці та охорони праці в галузі інформаційних технологій. Проаналізовано чинники продуктивності праці на комп'ютеризованих робочих місцях та стомлюваності працівників, визначено їх пріоритетність. Показано, що продуктивність праці є інтегральним критерієм оптимальності організації праці та програмного забезпечення на комп'ютеризованому робочому місці. Приділено увагу питанням ефективності та ергономічності програмного забезпечення, зокрема, програмних інтерфейсів, як важливої складової в підвищенні продуктивності праці та охорони праці.