Дослідження структури матеріалів, що утворюються за випаровування у вакуумі скла системи миш’як-селен для подальшого використання в автомобільній галузі - Тарандушка, Л.А.; Ковтуненко, В.С. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
Досліджено хімічний склад тонкоплівкових матеріалів, що напилювалися на змінні підкладки за умов термічного випаровування скла миш’як-селен різних модифікацій. Виявили що за використання ефузійного випаровувача структура пару скла, що включає менше 42 атомних % миш’яку, з часом збагачується As, скло з більшим вмістом збагачується селеном. Нерівномірний характер випаровування пояснюється відмінностями атомної будови стекол та їхніх розплавів.