Дослідження механіки руху сипкого кускового матеріалу на розгінній ділянці пнемотранспортного трубопроводу вібраційно-пневмотранспортної машини циклічної дії - Яцун, В.В.; Скриннік, І.О.; Горпинченко, О.В. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
Приведені основні результати досліджень з розробки та впровадження в виробництво новітніх технічних засобів та технологій у галузі геотехнологій, систем трубопровідного вібропневмотранспорту, герметичності порожнистих виробіток. Наукова новизна та практична значимість робіт полягає в можливості значно підвищити ефективність технологічних процесів за рахунок використання отриманих результатів. У статті досліджуються характеристики руху частинки кускового матеріалу на початковій ділянці транспортного трубопроводу вібраційно-пневмотранспортної машини циклічної дії (ВПМЦ).