Критерії вибору великовагових транспортних засобів для ефективних і безпечних перевезень - Аулін, В.В.; Тертиця, О.М.; Надич, Т.М.; Гриньків, А.В.; Ляшук, О.Л.; Гудь, В.З.; Залуцький, С.З. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
Визначено етапи вибору великовагових транспортних засобів для безпечного перевезення продукції підприємства. Обґрунтовано технічні, організаційні та економічні критерії. Враховано габаритні та вагові параметри, обмеження навантаження на вісь, а також типи комплектації (шторна, бортова, фургон/рефрижератор). Розглянуто дев’ять варіантів із позиціонуванням центру ваги. Запропоновано механізм вибору транспорту за технічною готовністю та економічною ефективністю. Виконано ранжування, з якого обрано три оптимальні варіанти для перевезень підприємства ЗАТ "Кіровоградграніт".