Особливості роботи складних обчислювальних алгоритмів на прикладі перевірки гіпотези Полокка - Недьошев, М. В.; Кириченко, В. В. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
В роботі проведено аналіз алгоритмів пошуку представлення числа як суми тетраедричних чисел із використанням різних методів оптимізації, таких як жадібний алгоритм, апроксимація, двоє вказівників, мемоізація та багатопотоковість. Розглянуто різні техніки, що сприяють зменшенню часу обчислень, зокрема багатопотокова обробка та використання ефективних структур даних. Описано, як реалізувати ці методи в контексті різних мов програмування. Також проведено експерименти з оцінкою продуктивності різних підходів та порівняння результатів. Результати демонструють суттєве підвищення швидкості виконання алгоритму під час використання багатопотокових підходів та оптимізації коду.