Синтез трійкових двовходових логічних функцій із використанням багатопорогового логічного елементу - Будат, К. В.; Мартинович, Л. Я. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
У статті розглянуто метод синтезу трійкових бінарних логічних функцій із використанням багатопорогового елемента. Проведено порівняльний аналіз трійкової та двійкової логіки, розроблено алгоритм синтезу трійкових функцій і реалізовано програмний модуль для автоматизації цього процесу. Результати дослідження відкривають нові можливості для розвитку трійкової логіки в енергоефективних та швидкодійних обчисленнях.