Складники добового профілю електроспоживання вугільної шахти - Рухлов, А. В.; Рухлова, Н. Ю.; Воронін, М. М. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
Техніко-економічні умови енергозабезпечення стимулюють підприємства реалізовувати заходи щодо регулювання режимів електроспоживання. Такі заходи можуть значно змінити розрахунковий (фактичний) максимум електричного навантаження вугільної шахти, визначення нової величини якого за допомогою відомих методів не дозволить отримати коректний результат через неврахування останніми сучасних тенденцій щодо регулювання електроспоживання. Тому пропонується визначати максимальні електричні навантаження на підставі модельованих групових профілів електроспоживання.