Методи визначення технічного стану водопропускної труби з аналізом необхідних ремонтних робіт - Давиденко, О. О.; Гаркуша, М. В.; озарчук, І. А.; Казак, П. О.; Цапок, Я. О. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
Погіршення технічного стану водопропускних труб є нагальною проблемою експлуатаційного утримання автодорожніх та залізничних шляхів. Актуальним питанням є сучасні методи та підходи з визначення технічного стану споруд та виконання ремонтних заходів із застосуванням ефективних ремонтних матеріалів для відновлення проєктних експлуатаційних властивостей споруди. В роботі розглянуто методи визначення технічного стану водопропускної труби та надано аналіз рекомендацій з необхідних ремонтних заходів.