Аналіз ефективності інноваційного гібридного теплового фотоелектричного колектора - Мисак, С. Й.; Шаповал, С. П.; Кузнецова, М. Я. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
Дослідження присвячене розробці та оптимізації гібридного теплового фотоелектричного геліоколектора (ГТФГК), здатного максимально ефективно використовувати сонячне випромінювання. Здійснено експериментальні випробування та аналіз впливу кутів нахилу ГТФГК та інтенсивності падаючого на нього сонячного випромінювання на теплову й електричну ефективність геліосистеми. Результати демонструють перспективи впровадження запропонованої ГТФГК для модернізації енергетичної інфраструктури.