Обґрунтування складу полімерно-композитного матеріалу конструкційного призначення для трибоспряжень сільськогосподарської техніки - Деркач, О. Д.; Макаренко, Д. О.; Муранов, Є. С.; Сукачов, В. В.; Береза, О. Ю. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
Наведено результати лабораторних досліджень щодо впливу вмісту вуглецевого волокна, в матриці поліаміду 6, на фізико-механічні характеристики полімерно-композитного матеріалу. Встановлено, що оптимальне значення вказаного наповнювача становить 20 мас. %, що забезпечує помірні характеристики полімерно-композитного матеріалу у поєднанні з незначною вартістю. Визначено вплив введення мастила ПМС-400 до композитного матеріалу на його межу текучості, ударну в’язкість та вологопоглинання.