Підвищення рівня екологічності транспортних перевезень на засадах інтелектуалізації транспортних систем - Ладиженський, Е. Д.; Петленко, В. П.; Гриньків, А. В. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
Публікацію присвячено дослідженню можливостей застосування інтелектуальних транспортних систем для підвищення рівня екологічності транспортних перевезень в умовах прискореного розгортання цифрової трансформації в країні. Підвищення екологічності на засадах використання інтелектуальних транспортних систем обґрунтовано необхідністю забезпечення стандартів якості реалізації логістичних процесів у контексті сталого розвитку транспортних підприємств, які формуються з точки зору захисту навколишнього середовища. Представлено детальний аналітичний огляд напрямів оптимізації використання інтелектуальних транспортних систем, що сприяють мінімізації негативного впливу логістичних процесів на локальне навколишнє середовище