Дослідження впливу конструктивних параметрів змішувача на якість приготування кормової суміші - Кісільов, Р. В.; Лузан, П. Г.; Амосов, В. В.; Васильковський, М. О. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
У статті наведено експериментальні дослідження вдосконаленого лопатевого змішувача для приготування повноцінних кормових сумішей для великої рогатої худоби. В результаті цих досліджень визначено діапазон раціональних значень, за якого досягається підвищення ефективності роботи досліджуваного лопатевого змішувача та оптимізуються енергетичні витрати на привід мішалки. Побудовано графічні залежності, що ілюструють вплив геометричних і кінематичних параметрів на ступінь однорідності змішування кормів і рівень енергоспоживання приводу.