Сполучення навантажень на покрівлі виробничих і цивільних будівель - Пашинський, В. А.; Пашинський, М. В. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
Для восьми типів покриттів, конструкції яких відповідають вимогам норм і є характерними для сучасного будівництва, визначені статистичні характеристики ваги окремих шарів та покриттів у цілому. Коефіцієнти сполучення навантажень від ваги усіх шарів змінюються в межах від 0,91 до 1,0. З урахуванням статистичних характеристик постійного навантаження від ваги покриттів та снігу обчислені коефіцієнти сполучення навантажень на покрівлі у межах 0,92…1,0 та встановлена їх залежність від характеристик діючих навантажень.