Побудова моделі електроспоживання компресорної станції підприємства з виробництва молочної продукції - Третяк, В.В.; Яцун, В.В.; Петрова, К.Г.; Савеленко, І.В.; Котиш, А.І. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2023)
Робота присвячена створенню моделі електроспоживання компресорної станції підприємства з виробництва молочної продукції задля оцінювання фактичного рівня її енергоефективності. Розглянуті підходи до моделювання та аналізу електроспоживання на основі математичного моделювання та статистичних методів підтверджують актуальність й потенційну ефективність таких стратегій. Результати аналізу електричного балансу та використання методів статистичного аналізу, зокрема регресійного підходу, підтверджують, що продуктивність є основним чинником, який визначає рівень електроспоживання. Графічне порівняння фактичних та розрахункових показників підтверджує точність моделі та можливість її використання для оптимізації енергоефективності компресорної станції підприємства.