Підвищення точності розмірів деталей з технічних пластиків, виготовлених на 3D-принтерах методом наплавлення - Єрьомін, П. М.; Кириченко, А. М.; Гречка, А. І.; Свяцький, В. В. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
Досліджено сучасний стан використання адитивних FDM-технологій 3D-друку під час виготовлення охоплюємих та охоплюючих деталей із технічних пластиків. Обґрунтовано можливість підвищення геометричної точності виготовлення пластикових виробів шляхом застосування вдосконаленого процесу 3D-друку. Запропоновано покращену методику оцінювання якості виготовлених виробів, зокрема відповідності їх фактично отриманих геометричних параметрів заданим у спеціально розробленій 3D-моделі. Також розроблено рекомендації щодо вибору режимів 3D-друку та адаптованих технологічних підходів до виготовлення деталей із різних марок технічних пластиків.