Енергоефективний спосіб при збагаченні залізистих кварцитів - Швидкий, Олександр Васильович (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
Основою статті є дослідження, при якому визначався вплив речовинного складу залізистих кварцитів на їх міцність. Показник міцності визначається непрямим способом, а за допомогою затрат електроенергії під час подрібнення рудного матеріалу до відповідного класу. Наведено теоретичне обґрунтування та розрахунок витрат електричної енергії на дроблення залізистих кварцитів. Задля зменшення витрат електроенергії запропонований спосіб, який передбачає вилучення частини крупно-кускової фракції рудного матеріалу з процесу збагачення. Наведено розрахунок очікуваного економічного ефекту. Базуючись на результатах проведеного дослідження, представлені відповідні висновки та рекомендації з їх обґрунтуванням та критичним аналізом.