Експериментальна оцінка послідовностей попередньої обробки електроенцефалографічних сигналів для малоканальних інтерфейсів мозок–комп’ютер реального часу - Соловей, Сергій Романович; Барабанов, Олександр Валерійович (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
У роботі досліджено послідовності попередньої обробки електроенцефалографічних сигналів для неінвазивних малоканальних інтерфейсів мозок–комп’ютер реального часу. Проаналізовано вплив видалення DC-складової, режекторної та смугової фільтрації на спектральні характеристики ЕЕГ-сигналу. Сформовано та кількісно обґрунтовано узагальнені послідовності обробки, придатні для проміжної валідації якості сигналу та забезпечення балансу між якістю обробки й обчислювальними обмеженнями.