Підвищення експлуатаційної надійності та захищеності екіпажу спеціального бронеавтомобілю для розмінувальних команд - Драгобецький, Володимир Вячеславович; Черниш, Андрій Анатолійович; Молоштан, Дмитро Васильович (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
У наданому дослідженні розглянуто і визначено напрямки розвитку теорії і практики проектування, виробництва та випробування військової броньованої техніки здатної виконувати функціональні задачі з транспортування вибухових речовин та боєприпасів у зони мінування та з зон розмінування. Балістична стійкість елементів бронезахисту розрахована шляхом формулювання та рішення задачі лінійного програмування з урахуванням обмежень пікових значень тиску у відсіках екіпажу, відколеного руйнування, виникнення тріщин. Запропонована математична модель, що враховує динамічну поведінку шаруватих елементів, дію ударних хвиль за броньованою преградою.