Методика вибору напівпричепа - Розум , Руслан Іванович; Папінко, Андрій Іванович; Бойко, Володимир Андрійович (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
Стаття присвячена проблематиці вибору оптимального напівпричепа як одного із ключових елементі автопоїзда. В роботі проведено аналіз впливу технічних характеристик (матеріалу рами, типу осей та підвіски) на економічну складову перевезень. Особливу увагу приділено спеціалізації кузовів напівпричепів та регіональним особливостям експлуатації. Відображено ризики купівлі вживаної техніки та критерії оцінки її надійності й універсальності.