Модель оцінки питомих витрат доставки агропродукції до порту відправлення - Музильов, Дмитро Олександрович; Уколов, Євгеній Олександрович (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
Обґрунтовано підхід до оцінювання ефективності доставки агропродукції до порту. Актуальність дослідження зумовлена нестабільністю експортних ланцюгів у воєнний період та зростанням тривалості знаходження автотранспорту у чергах біля портових терміналів. Запропоновано детерміновану модель питомих витрат і тривалості рейсу з виділенням «вузького місця» ‑ очікування в порту. На вибірці натурних спостережень виконано регресійне уточнення та оцінено чутливість параметрів.