Використання інформаційних технологій в екології та процесах охорони навколишнього середовища - Пархоменко, Ю.М.; Медведєва, О.В.; Богатирьов, Д.В.; Босько, В.В.; Кислун, О.А. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
У статті представлено результати дослідження існуючих програмних продуктів які є найбільш популярними та затребуваними в процесах екології та охорони навколишнього середовища. Подано огляд засобів автоматизованого проектування для сфери екології в Україні. Проведено огляд ринку засобів автоматизованого проектування для сфери екології, наведено їх характеристики. Представлено огляд систем комплексного керування в екології та охороні навколишнього середовища.