Визначення запасу міцності деталей при нестандартній зміні напружень - Невдаха, Ю.А.; Пукалов, В.В.; Пирогов, В.В.; Невдаха, Н.А.; Васильковський, М.О. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
В сучасному машинобудуванні широко використовують машини, механізми, верстати та інше обладнання, яке працює при змінних навантаженнях. Під час виконання роботи від дії змінних навантажень в деталях машин відповідно виникають і зміні напруження. Невірно визначений запас міцності деталей при нестандартній зміні напружень призведе до поломок та руйнування, а також і аварій машин. Таким чином виникає необхідність в більш точному визначенні запасу міцності у деталях, в яких максимальні напруження циклу, змінюються за ступінчастим законом.