Розробка цифрового інтерфейсу для керування імпульсним блоком живлення - Баранюк, О.Ф.; Каліч, В.М. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
Викладено результати розробки цифрового інтерфейсу до імпульсних блоків живлення з аналоговим контуром керування. Показано, що регулювання напруги блоку живлення можна здійснити шляхом ін’єкції струму у вихідний вимірювальний подільник напруги. Запропонований метод дозволяє одержати лінійну залежність приросту вихідної напруги від величини додаткового струму. Для цифрового керування блоком живлення може бути використаний набір ключів на польових транзисторах або цифро-аналоговий перетворювач.