Інноваційні рішення та переваги мікросервісної архітектури програмних продуктів - Улічев, О.С.; Доренський, О.П.; Кулагін, В.П. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
У цьому дослідженні розглядається мікросервісна архітектура, як сучасний підхід до розробки програмного забезпечення, який відповідає зростаючим вимогам бізнесу та технологій. Проведено порівняльний аналіз мікросервісної архітектури з іншими архітектурними стилями, такими як монолітна та сервіс-орієнтована архітектури. Розглянуто приклади впровадження мікросервісів в індустрії на прикладі технологічних гігантів. Висвітлено використання інструментів та технологій, зокрема контейнеризації та оркестрації. Проаналізовано стандарти та найкращі практики, що сприяють ефективному впровадженню мікросервісів. Результати дослідження сприятимуть глибшому розумінню мікросервісної архітектури.