Концепція дистанційної діагностики технічного стану транспортних засобів в процесі їх експлуатації - Ляшук, О.Л.; Готович, В.А.; Бонар, В.О.; Аулін, В.В.; Гриньків, А.В.; Матійчук, Л.П. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
У статті розглянуто концепцію дистанційної діагностики транспортних засобів в процесі їх експлуатації та основні аспекти автоматичного зчитування даних за допомогою протоколу OBD2 з ECU в режимі реального часу з подальшою їх передачею на загальний сервер. Продемонстровано як отримані дані тестуються на наявність в них аномалій за допомогою методів реконструкції та виявленням аномалій у групах даних з подальшим сповіщенням користувача. Представлено архітектуру комунікації мобільного та веб додатків з серверною частиною при діагностиці транспортних засобів.