Проєктування розкріплених прогонів покриття з урахуванням жорсткості профільованого настилу - Гудзь, С.А.; Фенко, О.Г.; Дарієнко, В.В.; Портнов, Г.Д. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
Стаття присвячена дослідженню стійкості суцільних прогонів у складі покриття і порівнянню їх ефективності. Надаються практичні рекомендації щодо зниження матеріалоємності прогонних систем за рахунок раціонального вибору типу перерізу. Висновок зроблено на основі геометрично нелінійного аналізу напружено-деформованого стану із урахуванням недосконалостей і жорсткості конструкцій бокового розкріплення. Перевага надається прогонам із прокатних двотаврів, які мають менші ексцентриситети прикладення навантаження та внутрішні зусилля, на відміну від швелерів.