Технологічні та конструктивні особливості виготовлення гвинтових елементів сільськогосподарської техніки - Стібайло, О.Ю. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
Проведено дослідження технологічних та конструктивних особливостей виготовлення гвинтових ножів-подрібнювачів та лопатей на шнекових спіралей сільськогосподарської техніки, які мають широке застосування у якості подрібнювачів, змішувачів, пресувальників, транспортерів, очисників, готувальників кормів тощо. Розроблено класифікацію гвинтових спіралей за способом виготовлення, напрямком руху, формою, профілем та функціональним призначенням. Запропоновано пристрої для виготовлення ножів-подрібнювачів та лопатей на гвинтовій заготовці. Обґрунтовано способи виготовлення лопатей та ножів-подрібнювачів на шнекових спіралях і визначено їх основні технологічні та конструктивні особливості. Також запропоновано раціональні конструктивно-технологічні параметри способів виготовлення лопатей і ножів-подрібнювачів на гвинтових спіралях