Дослідження процесу руйнування зерна кукурудзи з використанням цифрових моделей - Дудін, В.Ю.; Білоус, І.М. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
Основою цього дослідження є процес руйнування зерна кукурудзи. Проведено випробування для визначення впливу геометричних параметрів та фізико-механічних (модуль Юнга, коефіцієнт Пуассона, гранична напруга розтягнення та зсуву) на механічні властивості зерна кукурудзи. Розроблено модель механіки контакту пуансона з зерном кукурудзи для аналізу його механічних властивостей, які впливають на якість подрібнення та для визначення адекватних параметрів моделі, що відповідатимуть лабораторному експерименту.