Стан і напрямки підвищення ефективності технічного сервісу вантажних автомобілів в агропромисловому комплексі - Красота, М.В.; Шепеленко, І.В.; Кулєшков, Ю.В.; Осін, Р.А.; Руденко, Т.В. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
В роботі виконано аналіз організації технічного сервісу вантажних автомобілів в умовах сільськогосподарського виробництва. Встановлено, що для даної галузі характерно висока трудомісткість сервісних дій, низька технічна та інформаційна забезпеченість технічного сервісу, що приводить до зниження продуктивності транспортних операцій та рентабельності сільськогосподарського виробництва. З метою підвищення ефективності сервісу вантажних автомобілів запропоновано підвищувати роль технічної діагностики, що неможливо без забезпечення нормативно-технічною документацією. Пропонується запровадити на всіх етапах сервісу вантажних автомобілів використання інформаційних технологій, зокрема використання баз даних та баз інформації, що дозволить призводить скоротити весь цикл технологічного процесу обслуговування автомобілів.