Аналіз аспектів планування сталої міської мобільності в контексті євроінтеграційних реформ в Україні - Потаман, Н.В.; Орда, О.О.; Орда, О.М. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
Розвиток сталої міської мобільності є важливим аспектом модернізації транспортної системи в українських містах, особливо в контексті європейської інтеграції. Впровадження планів сталої міської мобільності сприяє створенню комфортного, екологічно безпечного та ефективного транспортного середовища, що відповідає сучасним викликам урбанізації та зростаючим потребам населення. Водночас, зростає значення комплексного підходу до транспортного планування, що передбачає інтеграцію міських транспортних систем, підвищення доступності громадського транспорту та зниження екологічного навантаження. Проблема підвищення ефективності транспортної системи міста тісно пов’язана з необхідністю удосконалення законодавчої бази, реформування тарифної політики та пошуку альтернативних джерел фінансування. Використання європейського досвіду дозволяє сформувати стратегічні підходи до розвитку сталої міської мобільності, забезпечуючи баланс між економічною ефективністю та соціальними потребами населення. Аналіз сучасних тенденцій та рекомендації, запропоновані в дослідженні, можуть бути використані для розробки комплексних стратегій управління міським транспортом, що сприятиме покращенню якості життя мешканців українських міст.