Формування логістичних проєктно-орієнтованих кластерів у регіональних ланцюгах постачань агропродукції - Аулін, В.В.; Голуб, Д.В.; Гриньків, А.В.; Лисенко, С.В. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2024)
Розглянуто поняття логістичного проєктно-орієнтованого кластеру, як ефективної регіональної економічної одиниці, яка дає змогу вирішувати проблеми регіону. Виділено переваги такого виду кластерів та запропоновано його адаптацію в структуру економіки Кіровоградської області. Проаналізовано низку основних бар'єрів на шляху створення логістичних проєктно-орієнтованих кластерів регіональних систем на прикладі Кіровоградської області. Здійснено огляд інвестиційних проєктів та існуючої логістичної інфраструктури Кіровоградської області. Запропоновано в галузі логістики створення великого логістичного розподільчого центру для забезпечення оптимального та якісного просування потоку агропродукції від виробників до споживачів, включаючи послуги з переробки, транспортного, складського та інформаційного супроводу. Представлено модель організації учасників логістичного проєктно-орієнтованого кластера та виявлено тенденцію інтеграції кластерів із логістичними ланцюгами постачання, сформульовано гіпотезу про їх взаємодію та представлено концепцію трансформації.