Сучасні підходи до організації дорожнього руху в умовах надзвичайних ситуацій - Голотюк, М. В.; Дорощук, В. О.; Бережняк, І. А. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
У статті розглянуто сучасні підходи до організації дорожнього руху в умовах надзвичайних ситуацій, що є актуальним питанням для підвищення безпеки та ефективності транспортної інфраструктури. Основна увага приділяється інтеграції інноваційних технологій, інтелектуальних систем управління та інформаційно-аналітичних інструментів для оптимізації руху транспорту в кризових умовах. У статті визначено основні переваги інтеграції сучасних технологій у систему організації дорожнього руху та рекомендовано впровадження адаптивних систем керування рухом.