Методи електромагнітного тестування та діагностики радіоантен покоління 5G - Бондарчук, В. К.; Мацуй, А. М.; Каліч, В. М. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
Виконано огляд ключових технологій телекомунікаційних бездротових систем п’ятого покоління, особливості яких вимагають зміни в підходах до тестування радіо компонентів. Зроблено порівняльний огляд сучасних підходів до післявиробничого неінвазійного тестування активних антенних систем та можливостей використання елементів машинного навчання для підвищення ефективності виявлення дефектів.