Оптимальне планування маршрутів безпілотних літальних апаратів для ефективного покриття заданої території - Семенюта, М. Ф.; Якименко, С. М.; Осадчий, С. І. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
Робота присвячена розв’язанню проблеми обльоту сонячних панелей при їх технічному обслуговуванні, яка є частинним випадком задачі комівояжера. Розглянуто алгоритми здатні швидко розраховувати маршрути без значного навантаження на обчислювальні ресурси. Розроблено програму, що реалізує описану математичну модель задачі. Експериментальні дослідження дозволили визначити ефективність задіяних алгоритмів.