Дослідження механіки руху сипкого кускового матеріалу в зоні завантаження на вібраційно- розгінній ділянці вібраційно-пневмотранспортної машини циклічної дії - Яцун, В. В.; Скриннік, І. О.; Портнов, Г. Д.; Горпинченко, О. В. Горпинченко (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
Приведені основні результати досліджень з розробки та впровадження в виробництво новітніх технічних засобів та технологій у галузі систем трубопровідного вібропневмотранспорту. Наукова новизна та практична значимість робіт полягає в можливості значно підвищити ефективність технологічних процесів за рахунок використання отриманих результатів. У статті досліджуються характеристики руху сипкого кускового матеріалу на завантажувальній вібраційно розгінній ділянці транспортного трубопроводу вібраційно-пневмотранспортної машини циклічної дії.