Комп’ютерне моделювання впливу надлишковості на точність визначення поточних параметрів логарифмічної функції перетворення сенсора - Корогод, Г. О.; Чупринка, Н. В.; Кириченко, А. М. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2025)
Досліджено вплив значень каліброваних потоків випромінювання на точність визначення параметрів логарифмічної функції перетворення фотодіода, а також визначені взаємозалежності параметрів між собою. Встановлено, що для отримання високоточних значень параметрів функції перетворення необхідно сформувати надлишкові такти вимірювання каліброваних потоків випромінювання фіксованих значень. Проаналізовано вплив величини відхилення темнового потоку на точність визначення параметрів логарифмічної функції перетворення фотодіода.