Особливості впровадження Єврокодів в Україні - Вітровий, А.О.; Попович, П.В.; Розум, Р.І.; Чорна, О.В.; Захарчук, О.П.; Галиш, Н.А.; Цідило, З.М.; Шок, К.П. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2023)
Єврокодів. Досліджено стан гармонізації вітчизняних ДСТУ та ДБН з Єврокодами. Описано структуру Єврокодів, етапи та особливості їх впровадження в Європейське Співтовариство. Розкрито переваги Єврокодів для їх впровадження в національну нормативну базу. Висвітлено основні положення по гармонізації В роботі висвітлено важливість впровадження Єврокодів в Україні на базі аналізу проведених досліджень та публікацій. Розглянуто основні європейські стандарти, які є базою національних будівельних стандартів, з Єврокодами та їх впровадження в будівельну галузь України.