Дослідження енергетичних показників при подрібненні рослин бильними робочими органами - Бабій, А.В.; Вовк, І.В. (Центральноукраїнський науковий вісник. Технічні науки, 2026)
У роботі представлено теоретичну модель руйнування стебел рослин комбінованим ротаційним робочим органом, що поєднує дію бильних та ножових елементів. Використання теорії балки Ейлера-Бернулі та функції Ґріна дало змогу визначити енергетичні пороги руйнування, оцінити вплив кінематичних і конструктивних параметрів та встановити загальну споживану потужність процесу мульчування.